БОРКОР

Совинформбюро по заръка на Коминтерн е упълномощено да заяви, че у Минфин се пораждат съмнения за картелно споразумение между новосъздадения БОРКОР и мандрата Бор-Чвор (http://www.borchvor.com).

Аз пък по заръка на психолингвистите припомням, че свеждането на понятия до непонятни съкращения води до изпразването им от понятийно съдържание.

Като бях малък, под нас имаше едно общинско учреждение, което се казваше ГДКБУМКП. И досега се чудя, как се е разшифровало. Може да се мери само с репликата на една колега, която по време на изпит се обадила на мъжа си и му казала „Вземи го от пералнята и го сложи в хладилника„. Отговорът на загадката си отиде заедно с нея.

Боркор е по-интуитивно. Веднага се сещам, за какво става дума. И за чвора се сешам.

Един коментар по “БОРКОР”

  1. Адриана Симеонова казва:

    Въпреки съкращенията,които умело заливат съзнанието и ежедневието ни, бих искала да обърна внимание на последната дума „сеШам“, предполагам,че това е с цел да отсеете кой чете през редовете :) .
    Според мен относно чвора е възможно да е проведена и умела PR реклама, поднесена под закачката на „картел“ в полза на храните от млечен произход.

    С уважение,
    А.Симеонова

Вашият коментар